Pátek, 26. dubna

Tentokráte střelím do řad sluníčkářů

Jawa 1000 7.9.2018

Tak jeden pohled z druhé strany. doufám, že vám udělá radost.

Mám jednu známou. Teda spíš známou mé kamarádky.Obecně bych řekla, že hloupá není. Ale sluníčkářka je - div že nesvítí.

K tomuto tématu hovoří celkem hodně.....

Například říká, že černoši nenavštěvují památky a že z toho je vidět, jak jsou diskriminovaní. (no nevím, ale spousta památek je i zadarmo, takže pokud mají zájem, mohou navštívit i je)

Dále stále obhajuje homosexuály....například tvrdí, že pokud dostanou děti, tak jsou to nějaké problémové, které nikdo nechce. Tím pádem při srovnávání výsledků výchovy dojde k tomu, že oni v porovnání s heterosexuálními páry z toho vyjdou špatně. (V tom má dost i pravdu.....jenže jaksi by mělo mít přednost blaho dětí, před blahem homosexuálních zájemců o adopci)

Nejzajímavější je ale následující:

Bydlí v Německu. Tuhle vyprávěla, že taxikáře tam dělají hlavně Turci, Afghánci...možná jmenovala i jiné národnosti. Mluví o nich jak jsou skvělí. Ale hrozně se pohoršovala, že se stále považují za Turky a Afgánce, i když se třeba narodili v Německu. K tomu mám dva komentáře:

1) Integrace nefunguje, oni se za Němce nepovažují a nikdy považovat nebudou

2) Mají pravdu. Němcem se člověk nestává tím, že se do Německa přestěhuje, ani tím, že dostane plastikovou kartičku, na které je napsáno, že je německým občanem. Ba ani tím, že se v Německu narodí. To jejich uvědomění si vlastní identity je mi vlastně i sympatické. Měli bychom si z nich v tomto brát příklad.

A ještě se mi "líbí" jedna věc. Například o Afghánci, co žije ve Švýcarsku mluví jako o Švýcarovi z Afghánistánu. Tak se mi zdá, že jí nejde ani zdaleka o věrný popis skutečnosti kde kdo žije a jaké je národnosti, jako o vyjádření jejího proimigračního postoje.....

 

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.