Středa, 01. května

Tak nám zase posílají komouše do Norimberku!

Pavel Skeptik 15.9.2018

Nejen, že je tam posílají, ale dokonce vyčítají těm, kteří stáli u obnovení naší demokracie, že je tam nestrčili už v lednu 1990! Nápad sice dobrý, ale nějak mně zde chybí odpověď na základní otázku: Bylo to možné? Nacisty do Norimberku neposlali Němci, ale spojenci, kteří s nimi museli vybojovat světovou válku a na prach je rozdrtit! Nejen nacisty, ale celé Německo, jehož národ statečně bojoval za ideje národního socialismu až do hořkého konce! Při tom se vlastně všichni divili, kdeže se vzaly koncentrační a likvidační tábory, i když je měli za barákem, hromadné hroby s tisíci oběťmi ve východní Evropě i když tam většina Němců sloužila, a plošně vybombardovaná města v Rusku a raketami zbořená, těmi zbraněmi odplaty, i v Anglii!

A co u nás?

Jsme ve státě, který je tradičně levicový! Musíme si také uvědomit, že u nás byli v KSČ i velmi významné osobnosti jako například Vladislav Vančura nebo Martin Frič. Být nejen levicový, ale přímo komunistou, se jaksi spojovalo s tím, být pokrokový!  Komunistickou stranou od jejího založení v r. 1921 prošlo 5 000 000 Čechoslováků! A poslední, jakž takž pravicová strana byla Agrární, a tu jsme dovolili po II. sv. válce zakázat! Nadšeně jsme budovali „lidovou demokracii“ pod vedením Beneše, a jenom velmi málo hlasů bylo proti! Potom už bylo jednoduché, aby se stát v sovětské zóně vlivu, stal opravdovou „diktaturou proletariátu“ se vším, co k tomu patřilo! Tak nějak ale v nás zůstaly zbytky demokracie a pluralismu a proto přišel „obrodný proces“! Jenže kdo ten proces vedl? Přece komunisté! A kteří? Přece ti, kteří do té strany vstoupili v dobách, kdy každý věděl, že KSČ je vražedná odnož Kominterny a její představitelé jsou pouzí poskoci Moskvy! Ale lidé uvěřili! No a potom to přišlo! Soudruzi těch soudruhů co na své soudružské povinnosti k „učitelce národů“ KSSS zapomněli, tak ti nezapomněli a povolali své soudruhy nejsoudružštější  aby to zde zachránili a vrátili do těch správných kolejí! Potom se soudruzi tak trochu povyhazovali a zase to vrátili do starých kolejí které směřovali ke „světlým zítřkům“ !

No a nyní nám zbyli občané, dnes tak hezky nazývaní „obyčejnými lidmi“! Co ti? Byli dospělí, měli děti, práci a hlavně si pamatovali jak soudruzi, i ti obrodní, zamávali s jejich dědečka, tatínky a strýčky před dvaceti lety, a to tady nebyly ty tanky! Přitom noví soudruzi přece slíbili, že obroda bude pokračovat, jenom se zbavíme těch nejhorších excesů, a jedeme dále!

Povyhazovaní soudruzi se ale nedali a stali se disidenty, a zahájili boj! Jaký boj? Za návrat kapitalismu? Kdepak! Boj za znovunastolení „socialismu s lidskou tváří“! Samozřejmě pod jejich vedením!  Takže si můžeme dovodit, že více než 80% disentu byl komunisté s komunistickým myšlením! A ti o destrukci nějakého socialismu nikdy neuvažovali!

A co na to občan?

Občan žil, pracoval a byl zvyklý na ten režim, v kterém žil celý život, a který se od dob jejich dětství změnil na celkem snesitelný! Potom přišla léta osmdesátá a soudruzi, ne že by chtěli, ale z Moskvy to tak nějak přišlo, vyhlásili přestavbu!  Byla zde nová generace mladých lidí prošlá normalizačními školami, jejichž rodiče byli rádi, že to tady nedopadlo jak v Polsku. A KSČ, nyní jako "státostrana", se nám rozrostla, právě o tu mládež, a opět personálně posílila na nějakých 1 700 000 členů! V té době ani západní „experti“ na SSSR neuvažovali, že by se to zhroutilo a psali práce o tom, jak se bude sovětská ekonomika kladně rozvíjet do r. 2000!  A ono to krachlo!

Co s tím!

 

Krachlo to i u nás a jediný, kdo měl nějakou podporu nejen doma, byl Havel. Jenže to bylo ve státě, kde bylo přes 80 000 lidových milicionářů, kteří byli vyzbrojeni nejen samopaly, kulomety ale měli i minomety a dokonce i bezzákluzové kanóny! Skoro dvěstětisícová armáda měla určitě dostatečný důstojnický sbor schopný vytvořit, i bez vojáků ZVS, několik bojových jednotek a o SNB se ani nezmiňuji!

A právě se dostávám zpět k tomu Norimberku! Opravdu je zde někdo, kdo si myslí že kdyby ti, co chtěli přebrat moc, začali mluvit o procesech s komunisty, že by ta revoluce byla „Sametová“ ???

Co se stalo poté a proč to u nás dopadlo, jak to dopadlo, (myslím ekonomiku a politiku v r. 2013) je na jiný článek. Nyní mně šlo o to, aby nám fundamentální věšeči komunistů vysvětlili, jak by to chtěli udělat!

  

Ano, KSČ měla být nejpozději po svobodných volbách v r. 92, rozpuštěna! S tím souhlasím, ale něco na úrovni Norimberku nebylo možné!

Prosím, aby diskutující také uvedli, jestli opravdu s jistotou ví, že žádný člen jejich rodiny do úrovně bratranců, nikdy nebyl v KSČ!

 

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.