Úterý, 16. dubna

Stát, jsme to My? A chceme?

Pavel Skeptik 22.7.2018

Objevila se otázka co vlastně s demokracií a jestli je možné nynější situaci nějak vyřešit. Je, ale museli bychom také trošku ten moloch, zvaný STÁT, reformovat. Jak, toť otázka? Dle nové Hamplovy knihy, Prolomení hradeb, nám vládne nová aristokracie a její dvůr jsou byrokracie našich států. Ta udělá všechno pro to, aby se na svých místech udržela, a bude svým lenním pánům dělat to, co jim na očích vidí. Ale pozor, za naše peníze.

Takže my volíme, a volíme a byrokrat si sedí na své židličce, i přes tyto volby dále, a vymýšlí, vymýšlí…jak dostat naše prachy ke svým pánům kterým patří neziskovky, Cermaty, Agentury pro začleňování a další zbytečné instituce, které existují jenom pro to, aby vypraly naše prachy a nastrkaly je do správného pytle!

 

Takže volby:

 

Volit a volen může občan, který je ve finančním vztahu ke státu v plusu nebo na nule.

Státní úředník, voják a policista volit nemůže!

 

Upozorňuji, že opravdu nechci ze života vyřadit důchodce, protože důchod je nárokový a vlastně ho mají předplacený. Pouze níže uvádím návod jak z důchodců udělat nezávislé penzisty!

 

 

Reforma státu:

 

Snížit příjmy státu na 30%. (nynější stav a pozor toto je číslo k diskuzi)


Vláda:

Prezident- min předseda, pod sebou hovadiny co si hrají na ministerstva jako odbory. Samozřejmě něco jako kultura a pod, do toho je státu prd! To jsou soukromé iniciativy

Min. vnitra
Min. obrany
Zamini
Možná ještě min. justice

Hotovo!

Tímto bychom se zbavili těch, co lezou do politiky jako do Bonanzy!
Což by bylo, hádám více jak 80%! Proti dvoukomorovému parlamentu nic nemám, ovšem stačilo by i dole těch cca 81 kousků. (nebo 79)

 

Důchodová reforma:


Stávající důchod zajistit lidem od 45. Od 40 do 45 nechat vybrat. Tím pádem všem kdo nebudou v systému státním, nechat peníze.
Také od 45 do 55 nynější, nechat vybrat!

Je spousta lidí co si vydělali tolik, že ke své penzi stát vůbec nepotřebují.
Snížit odvody zaměstnavatelů na soc. a zdrav.  o 15-20%

Uzákonit, že jediné na co si stát může půjčit, jsou ty zůstavší důchody a infrastruktura v majetku státu.

Nepočítám s nějakými dotacemi z EU, protože tato vláda by tvrdě požadovala reformy na změnu celého systému politiky EU!

 

Státní školství pouze do 9. roč. ZŠ


A sekce státních financí: ( opisuji od Pavla Kohouta)


Úřad pro státní rozpočet. Název napovídá, co by měl na starosti: nic než rozpočet. Jeho šéf by měl mít postavení člena vlády. Prezident úřadu  pro státní rozpočet by ovšem nebyl mocným polobohem jako nynější ministr financí.

Státní daňová správa. Obdoba americké IRS (Internal Revenue Service). Tedy daňový úřad, který je nezávislý; jeho ředitele jmenuje prezident se souhlasem Senátu na funkční období pěti let.
 

Agentura pro správu státního majetku a dluhů. Opět by mělo jít o nezávislý orgán, jehož činnost by byla pod kontrolou Národního kontrolního úřadu. Ve Francii spravuje dluhy státu Agence France Trésor, který je sice podřízen ministerstvu průmyslu, financí a obchodu, ale je spravován jako nezávislá jednotka. ( tím nechci říci, že to Frantíkům funguje, ovšem co vlastně kdy Frantíkům fungovalo, že? )
 

Úřad pro regulaci jiných finančních aktivit, kam by spadalo vše, co nereguluje Česká národní banka. Tedy zejména hazard a pojišťovnictví (nyní spadá pod ministerstvo financí), ale také obchodování s měnami a komoditami. To není regulováno vůbec, a proto zde řádí nemalé množství podvodníků a firem pochybné pověsti.

 

 

No a to je návrh. Vážně jsem schopen být pro něco jako „prezidentský systém“!

Na co potřebujeme prezidenta, vládu, PS, senát, kraje… pokud vynechám obohacování se politiků, nevidím důvod…

 

Jediné co mně nevychází, je, daňový odvod firem od těch do státního důchodu a bez státního důchodu. Ale, myslím si, že konstruktivní kolegové nějaké řešení najdou!

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.