Pátek, 26. dubna

Sbohem kolaborantům

Občan bez národnosti 19.4.2021

Slovo administrace:
V době, kdy se očekává, že se člověk musí názorově rozhodnout jen pro jednu (samozřejmě tu „správnou“ stranu), klade skutečná nestrannost na administraci zvýšené nároky.
Mrzí nás, že od nás odchází zástupce mainstreamového, proamerického křídla, nicméně zde musíme uvést některé jeho kategorické obraty na míru pravou, ideově nezkreslenou:
Pro rasové a xenofobní výpady se jeví vhodnější obrat politicky nekorektní názor.
Nesouhlas s prorežimní propagandou zůstane nadále nesouhlasem a nezmění se v kolaboraci
s nepřátelským režimem
jen proto, že bude vámi takto označen.
Nikdo zde netleská nepřátelským útokům na naše území nebo je nebagatelizuje, nýbrž jen volá po skutečném důkazu namísto obviňování a odsuzování na základě pouhého důvodného podezření.
Takže píšete-li „prokázala se účast ruských sil“, čeká se od vás uveřejněný skutečný a relevantní důkaz, kterým svůj výrok doložíte.
Není důvod mazat váš článek, jen (podobně jako v Saturninově Kanceláři pro uvádění románových příběhů na pravou míru) považujeme za nutné předřadit mu tento odstavec.
                                                     ----------------------------------------------------

 

Vážení,

není žádnou novinkou, že tento web, byť poskytuje prostor všem (a poskytl ho i mně, za což mu děkuji), slouží bohužel jako platforma pro šíření názorů a desinformací zejména mezi lidmi poměrně specifického politického zaměření. Fakt, že se tady nezřídka za halasné podpory většiny objevují rasistické a xenofobní výpady, ok, každej jsme nějakej, někdo ve svých názorech dospěl, někdo se od dětského věku neposunul a ještě navíc balancuje na hraně zákona. Jeho věc. Také je evidentní, že je mezi zdejšími diskutéry vysoká podpora kremelské propagandy. I to jsem schopen do nějaké míry tolerovat, dokud se jedná o světonázor a věcnost. 

Co ale nedávám, a co rozhodně podporovat nebudu, je situace, kdy toto přerůstá v již zřejmou kolaboraci s nepřátelským režimem. Asi nepochopím, že někteří v zájmu svých antipatií se směřováním a dlouhodobým začleněním ČR do severoatlantických a evropských struktur, jsou ochotni v duchu hesla "čím hůř, tím líp" tleskat aktivitám mocnosti, která podniká nepřátelské útoky na území naší země. Ti, kteří přímo netleskají, přinejmenším omlouvají nebo bagatelizují vážnost situace. Na jednu stranu tu někteří tapetují zjevnými fake news o kumulaci sil NATO poblíž ruských hranic, na druhou stranu bagatelizují totéž (ale již nikoliv jako fake news) na ruské straně a pokračují v tom i v momentě, kdy se prokázala účast ruských sil na násilném útoku na českém území, při kterém zahynuli občané ČR. 

Ptám se, čemu tito lidé (ať už vědomě či nevědomě) slouží? Rozhodně ne zájmům ČR a rozhodně ne proti zájmům Ruska. Dál se nechci na tomto nijak podílet a vůbec se už dál nechci bavit s lidmi, kteří dopouštějí již zcela neskryté kolaborace s nepřátelským režimem.

Proto bych chtěl administraci webu požádat o smazání mého profilu a, prosím, nemažte tento článek. Rád bych, aby vysvětlení mého odchodu zůstalo viset a nebyly okolo něj šířeny nějaké bludy.

Děkuji,
Občan věrný ČR a bez jakékoliv národnosti. 

Welcome to a new Water JPI member: Czech Republic — Water challenges for a  changing world

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.