Sobota, 20. dubna

Sametova masirka zacina

Pan Pravda 13.1.2019

Zazili jsme to jiz minuly rok. Zatimco 80. vyroci Mnichovske zrady probehlo ze strany medii umyslne a na zaklade politickeho zadani temer v tichosti, 50. vyroci souboje dvou komunistickych frakci o moc, zakoncenemu intervenci vojsk Varsavske smlouvy se propaganda venovala uz nekdy od jara a velke usili venovali tomu, aby se podarilo tehdejsi udalosti vyuzit k utokum proti dnesnimu Rusku, ktere krome casti uzemi nema s Varsavskou smlouvou a jejimi idealy rozhodne spolecneho tolik, jako general Petr Pavel.

A letos bude hur - 30. vyroci tzv. Sametove revoluce - domluveneho predani moci komunistu neomarxisticke liberalni demokracii za ucelem zachovani ekonomicke moci komunistu bude vyplach mozku uz od ledna. Zacalo to prazskym Novorocnim ohnostrojem, dramaticky podbarvenym komentari individui, jako je Simon Panek z paseracke organizace Clovek v plisni a ted nas ceka druha vlna - Palach, bojovnik za svobodu a demokracii, zniceny ruskymi zverstvy. Sve nazory na Palacha si ponecham na vyroci jeho vzplanuti, ted mi jde o to, jake kreaturky zacinaji dostavat slovo v mediich,aby nam vysvetlili, jak to tenkrat bylo. A ja jsem rad, ze jsem pametnikem tech udalosti, abych nemusel verit vsem tem Pankum, Placakum, Uhlum, Sabatovejm, Zantovskejm, Nemcovejm, Zimum a dalsim. 

Ja prozil diky rodicum a dedeckovi krasne detsvi a mladi. Od prazdnin v Bulharsku, pres navstevy Zapadniho Nemecka az po poslouchani RFE a VoA na tranzistoraku Rossija. A tak, jak nam tehdy chybela svoboda, mela doba zase sve vvyhody, jako povinnost parazitu pracovat a vetsi bezpeci v ulicich. Na 90. vzpominam rad, Kryla u taboraku stridal Orlik a nemuseli jsme se bat zasahu StB/BIS. Ale ty klady, zejmena svobodu, kterou nam Listopad prinesl, postupne ztracime a zakazu a prikazu uz ted mame mozna vic, nez tenkrat. Pojdme proto vyuzit vyroci ne k jeho umele oslave, ale k poukazovani na to, jak a kvuli komu jsme o tuto nadeji prisli.

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.