Středa, 24. dubna

Radikální Islám. Cui bono?

Jawa 1000 17.9.2018

Bible je zastaralá, korán je zastaralý. Křesťanství má svůj vývoj, Islám také. Mnoho islámských zemí se sekuralizovalo, muslimky odhodily své závoje a staly se z nich moderní, či alespoň modernější společnosti.

V posledních dekádách lze ale pozorovat renesanci zahalování a opravdovou radikalizaci Islámu. Čím to je? Nezdá se, že by Íránci nad znovuzavedením teokracie měli až tolik důvodů jásat.

Před 40 lety vypadal Írán takto:

FIT?_sig=tKFynq4yMG9d4xM4vdJCJtoal6hB6Lf

(Mimochodem: Vezmeme li si k tomu jejich kuchyň a památky, byla by to ideální dovolenková destinace i pro mainstreamové turisty)

Jenže chtěli moc peněz za ropu, význam státu a tím i jeho slovo rostl. A to kapitalisté určitě nemohli potřebovat. Tak jim nachystali revoluci. https://www.theguardian.com/world/2016/jun/10/ayatollah-khomeini-jimmy-carter-administration-iran-revolution

Příklad 2. Sýrie

V muslimské Sýrii žili muslimové a křesťané vedle sebe poměrně v klidu. Do Sýrie se pořádali poznávací zájezdy. Chodí snad Assadova žena v burce?

Výsledek obrázku pro assad žena

Zajímavé, že zrovna Assad američanům vadí.Saddámovy ženy - Saddám a jeho čtyři nejbližší ženy na snímku z roku 2003: zleva dcera Rana, manželka Sadžída, dcery Raghad a Hála.

Stejně tak ženy v rodině Saddáma Husajna lze spatřit na fotkách s nezahalenou tváří, ba i Kaddáfího manželka.

A proti těmhle "diktátorům" USA brojí, nebo je zavraždilo. A namísto nich přicházejí "demokratičtí" islamisté. Vývoz demokracie v praxi. jako přes kopírák.

(V příspěvkách dám ještě nějaké fotky, sem už se mi to nevejde)

.......

Nutno ještě poznamenat jednu věc. Totiž Čečensko. Zdá se, že Rusko si dosadilo svého diktátora a situace se stabilizovala. Ale už jsem našla kritiku, že ženy nosí šátky (foto dám do příspěvku - na fotce jsou téměř normální šátky) a že jsou k tomu zřejmě nuceny. A já se ptám - před Kadyrovem se v Čečensku šátky snad nenosily? A proč se takto nepíše raději o Saúdské Arábii? 

......

Závěrem dovětek k mlčící většině:

Bylo mi řečeno, že mlčící většina se přidá ke svým radikálům. Ano, pokud budou radikálové u moci. Pokud budou u moci pokrokoví lidé, přidá se k nim. (Obzvláště mladí ve městech, babkám na vesnici to bude trvat o něco dýl).

Proč tedy západní země jdou proti pokrokovým lidem a podporují radikály? Proč podporují mocichtivé radikální imámy proti (alespoň v rámci své kultury) pokrokovým lidem ?

Saddámovy ženy - Saddám a jeho čtyři nejbližší ženy na snímku z roku 2003: zleva dcera Rana, manželka Sadžída, dcery Raghad a Hála.Saddámovy ženy - Saddám a jeho čtyři nejbližší ženy na snímku z roku 2003: zleva dcera Rana, manželka Sadžída, dcery Raghad a Hála.

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.