Středa, 24. dubna

Proč to tomu Novotnému prochází aneb Úvaha o kolaboraci

Opportunity 11.5.2020

Je potřeba si připomenout historické souvislosti!
Hlavní postavy příběhu: Petr Fiala předseda ODS a člen Panevropské unie, starosta Řeporyjí Pavel Novotný a člen ODS, Pavel Žáček historik a poslanec ODS, Bernd Posselt člen CSU, bývalý předseda Sudetského landsmanšaftu a bývalý poslanec Evropského parlamentu, bývalý ministr kultury Daniel Herman, bývalý předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, Vlasovci a další.
Panevropská unie, německy Paneuropa-Union je nejstarší, doposud existující hnutí za sjednocení Evropy. Na Moravě byla založena podskupina ještě před sametovou revolucí Panevropská unie Čechy a Morava Paneuropa-Union Böhmen und Mähren. Jejím členem byl Petr Fiala politolog a vysokoškolský učitel. V jejím programu například najdete sporné právo Na Vlast-Mein Heim. Německá frakce Paneuropa-Union má názorově blízko k bavorské politické straně Křesťansko-sociální unie Bavorska a k vyhnaneckým organizacím sudetských Němců (Vertriebenenverband). Zastupuje zájmy vysídlených lidí v rámci evropského sjednocování. Šlechtic Otto von Habsburg zastával funkci předsedy v letech 1973-2004. Víte, který cizí šlechtický rod nám vládl stovky let? Víte, kdo popravil 27 českých pánů na Staroměstském náměstí? Bernd Posselt mluvčí sudetských Němců je velkým odpůrcem Benešových dekretů, podporuje otevřenou migrační politiku kancléřky Angely Merkelové, navštěvuje často Česko a Jizerské hory, odkud pocházejí rodiče a cítí se tu jako doma. Mimochodem víte odkud pochází sudetský učitel Konrad Henlein? Dále Posselt kritizuje Rusko, chtěl otevřít zastupitelstvo sudetských Němců v Praze, pořádá sjezdy Sudetského landsmanšaftu a mezi hosty jsou i stovky lidí z Čech. Mezi časté a nejváženější hosty patří Daniel Herman a Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL. Jezdi tam i další politici a dokonce z ČSSD. Ministr zahraničí se stejné strany na sjezd poslal za sebe českého velvyslance v Německu. To je v diplomacii projev přátelství a spolupráce. Všechny strany demobloku ODS, KDU-ČSL, STAN, TOP 09 a Piráti souhlasí, aby byl v budoucnu sjezd Landsmanšfaftu na našem území a úzce spolupracují i v jiných otázkách jako je migrace atd.

Pavel Novotný na níže uvedeném tričku se vztyčenou pravicí propaguje Bernd Posselta bývalého předsedu Sudetského landsmanšaftu a člena svazu vysídlenců tedy Sudetských Němců z Čech a Moravy. Novotný navíc odhalil ve své obci, kde starostuje, pomník Vlasovcům, kteří spolupracovali s Němci. Na tento nápad ho přivedl stranický kolega a historik Pavel Žáček, který pracoval spolu s Danielem Hermanem v USTR. Do toho zapadá odstranění sochy Koněva starostou Prahy 6 Kolářem z TOP 09 a provokativní přejmenování náměstí před Ruskou ambasádou jménem opozičního ruského politika Borise Němcova, což schválil pirátský primátor Zdeňek Hřib. Vše podporuje Petr Fiala, proto nemá Pavel Novotný v ODS žádné problémy přes své kontraverzní vystoupení a úlety! Jedna z koordinovaných,akcí byla také návštěva Prahy německou političkou Monikou Hohlmeierovou z CSU za svobodna Straussovou, která s podporou dvou našich eu poslanců, kritizuje vládu a žádá i odstoupení našeho premiéra, což lze považovat za vměšování do naší politiky. Její otec byl dlouholetý předseda CSU a bavorské vlády.

Už je vám jasné o co jde? Koho a co propaguje na svém tričku starosta Řeporyjí Pavel Novotný z ODS a proč mu to v ODS prochází? Předseda strany ODS Petr Fiala totiž spolupracoval s Bernd Posseltem, kterého má Novotný na tričku. Posselt kritizoval české politiky, kteří nesouhlasili s výrokem německé kancléřky Angely Merkelové o neexistenci morálního a politického ospravedlnění pro vysídlení Němců z Československa a dalších zemí střední Evropy, a prohlásil, že část českých politiků míří zpět „do komunistické minulosti“ S ním se máme přátelit? Navíc Fiala spolupracoval také s Otto von Habsburkem v organizaci podobné EU. Šlechtický rod Habsburku nám vládl stovky let. Už vám to nedochází? Snad už chápete.
Je to kolaborace nebo přátelská spolupráce?

Václav Stehlík

 

Na obrázku může být: 2 people, bradka

Na obrázku může být: 2 lidé

Na obrázku může být: one or more people , people standing a text

Na obrázku může být: 3 lidé

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí

Na obrázku může být: 4 lidé

Na obrázku může být: 1 person, stojí

Na obrázku může být: 2 people, bradka  Na obrázku může být: one or more people a people sitting

Na obrázku může být: 2 people, people sitting , table a indoor

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3218321871511643&id=100000015866522

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.