Sobota, 27. dubna

Představ si, že se narodíš v roce 1900...

Pacik 5.1.2021

Všem lidem, kteří ví, co je odříkání a život bez dotykových telefonů a se třemi programy televize ještě ke všemu černobílé.

 

  Představ si, že se narodíš v roce 1900. Je Ti 14 let, začíná první světová válka a končí to, když máš 18 roků s 22 miliony mrtvých po první světové válce.

 

  Krátce poté nastane světová pandemie, chřipka zvaná „španělská“, zabije za dva roky (1918-1920) 50 milionů lidí. Vyjdeš z toho ven živý a bez úhony, je ti 20 let!

 

  Potom ve 29 letech přežiješ globální ekonomickou krizi, která začala kolapsem newyorské burzy, která způsobila inflaci, nezaměstnanost a hladomor!

 

  V 33 se nacisté dostávají k moci. Je ti 39, když začíná druhá světová válka, která končí, když je ti 45. Během holocaustu (Shoáh) zemřelo 6 milionů Židů.  Celkem však je přes 60 milionů mrtvých.

 

  Když je vám 50, začíná korejská válka. Když je vám 64, začíná válka ve Vietnamu a končí, když vám je 75.

 

  Miminko narozené v roce 1985 si myslí, že jeho prarodiče nemají ponětí, jak těžký život je, přeživší různé války a katastrofy.

 

  Chlapec narozený v roce 1995 a kterému je dnes 25 let si myslí, že je konec světa, když jeho balíček z Amazonu trvá doručit déle než tři dny, nebo když nedostane více než 15 „to like“ „To se mi líbí'“ pro zveřejnění foto na Facebooku nebo Instagramu.

 

  V roce 2020 mnozí z nás žijí v pohodlí, máme doma přístup k různým zdrojům zábavy a často jich máme víc, než potřebujeme.

 

 Ale, lidé si stěžují... a to na všechno! Přestože mají: elektřinu, telefon, jídlo, horkou vodu a střechu nad hlavou!!!

 

 Nic z toho v minulosti neexistovalo. Lidstvo ale přežilo mnohem vážnější okolnosti a nikdy neztratilo radost ze života.

 

  Takže není důvod k neustálým stížnostem a blbým náladám. Radujme se z obyčejného bytí a z příjemných maličkostí .

 

 Život v roce 2020 byl přece skvělý!!! Držme se!

 

   Možná je čas být méně sobecký, přestat si stěžovat a brečet

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.