Pátek, 19. dubna

Poslední články vymazaného MAP - o dění na ukrajinské i německé frontě proti ČR

oskarxy 29.3.2022

MIP 6 Válka na Ukrajině 29.3. Ruské Drony trumfují Ukrajinské Drony! Gargamelovo hlášení.

29 března, 2022/Kategorie: Blog /Vložil(a): Michael Svatoš

Ruská armáda zahájila ničivou ofenzívu Drony. Přední britský vojenský analytik Sam Cranny-Evans  z hlavního britského vojensko-analytického pracoviště RUSI přiznal 27. března, že Ruské vojenské drony začaly v posledních dnech hrát hlavní roli při ničení jednotek ukrajinské armády. Cranny-Evans ve své podrobné analýze válečných událostí uvedl, že Ukrajinská armáda, od prvních dnů války, úmyslně zkresluje vnímání výsledků válečných událostí, a že Ruská armáda je naopak na informace skoupá a tají je. V každém případě, tvrdí, že se mu podařilo odhalit, že Ruská armáda útoky Drony stupňuje v posledních dnech nebývalým tempem a nasazuje do boje stále novější a účinnější typy dronů, a naopak Ukrajinská armáda snížila intenzitu útoků drony. 

Video z ruského útoku – Dron zničí přesným zásahem ukrajinské BVP ukryté v zákopu. 28.3.

Ruská armáda podle Cranny-Evanse používá drony značně efektivním způsobem a počet úderů Drony roste každý den. Každá ruská brigádní skupina nasazená proti Ukrajině (celkově 20 až 40) má k dispozici rotu Dronů. (1.četa Takhion dosah 40km a Orlan dosah 150km ; 2. četa používá drony kratšího dosahu Granat a Eleron) Navíc má ruská armáda samostatné  speciální jednotky úderných Dronů Orion, které jsou podřízeny vyšším stupňům velení. Zde je k dispozici kompletní dokumentace a rozbor  zničení elitního praporu ukrajinské armády Aidar drony Orion. 

(Foto – Ruská četa Dronů kratšího dosahu zaznamenaná OSCE na území Donbasu, těsně před zahájením války)

Hlavní ruské operace Dronů jsou dvojího typu – útoky bojových dronů Orion řízené strategickým velením,  a – speciální operace ruských Dronů řízené brigádními údernými skupinami. 

Bylo odhaleno, že ruské Drony Orlan-10 převzaly řízení ukrajinských mobilních sítí 3G a 4G, a ihned po zahájení útoku na Ukrajinu, tak  ukrajinští vojáci 54. brigády nacházející se v postaveních na směru hlavního útoku obdrželi  na své telefony SMS,  aby se vzdali, nebo budou zabiti. Jeden Orlan dokáže převzít mobilní komunikaci v prostoru o poloměru 6km a současně sledovat 2000 vybraných mobilních telefonů. (Více o tom zde i s fotodokumentací)

Vynikající ruská operace Dronu Orlan-10 byla proveden v pondělí 21. března. Podle britského analytika Cranny-Evanse sledovaly ruské Drony utajeně pohyb ukrajinských mobilních raketometů po bojišti v okolí Kyjeva a čekaly, než  odhalí jejich hlavní základnu.  Jakmile Drony odhalily, že základna těchto raketometů je tajně zamaskovaná v Kyjevském nákupním středisku Retroville, předaly ihned data do Ruska, to odpálilo na cíl  Iskander, a ten byl Dronem  přesně naveden na cíl – obchodní středisko Retroville, tajnou muniční základnu ukrajinské armády. Cranny-Evans z toho vyvozuje, že ruská armáda má řízení Dronů propojené on-line datovou sítí, a toto propojení umožňuje ruskému velení použít ke zničení cíle odpovídající zbraň. Raketová základna maskovaná jako civilní obchodní středisko v Kyjevě byla zničena Iskanderem, neboť šlo o vysoce významný vojenský objekt. O útoku na obchodní středisko Retrouville informovala i česká masmédia, která útok na něj označila za jasný důkaz ruského barbarství, a o tajné základně zamaskované Ukrajinci do tohoto střediska, na rozdíl od analytika hlavního britského vojensko-analytického pracoviště RUSI mlčela a mlčí do dnes. Podle Britů, šlo v tomto případě ruského útoku o nezpochybnitelný vojenský cíl, a mistrovské dílo dronové války. Britští vojáci vědí, že podcenit protivníka se nevyplatí. Česká média pravdu tají – byla by to přeci voda na ruský propagandistický mlýn!

Obdobně úspěšnou operaci provedly Drony Orlan-10 v oblasti Kyjeva také proti skupině ukrajinských raketometů BM-21. Ukrajinská taktika v okolí Kyjeva spočívá v tom, že se Ukrajinci snaží rychle a tajně soustředit své dělostřelectvo a raketomety v určitém prostoru bojiště, aby si vytvořili dočasnou palebnou převahu nad Rusy. Jakmile Ukrajinci zahájí palebný přepad Rusů, ruské radiolokátory vyhodnotí trajektorii ukrajinských střel a do prostoru výchozího bodu trajektorie jsou vyslány Ruské Drony, aby rychle vypátraly postavení ukrajinských děl a raketometů. Obvykle tak začne souboj s časem – Ukrajinci buď včas zmizí a někde se poschovávají, a nebo jsou zničeni, ruským dalekonosným dělostřelectvem. V případě tohoto konkrétního  souboje – Ukrajinci vyslali na Rusy 3 raketomety BM-21, které odpálily salvu a snažili se prchnout. Ruské drony je ovšem dostihly a rsuké dělostřelectvo jeden BM-21 zničilo Dronem naváděným granátem. Potom Ruskové palbu přerušili a nechali zbylé dva BM-21 uniknout. Při úniku je ovšem sledovaly ruské Drony. Ty si opět počkaly, až se Ukrajinci vrátí na muniční základnu – v tomto případě – ke skupině nákladních a velitelských vozidel, a ke skupině dalších BM-21. Jakmile byla tato základna odhalena – v mžiku na ní zaútočilo několik raket Iskander. Výsledek souboje – zničeno ukrajinských 10 bojových vozidel a zabito 52 vojáků. Díky datům Dronů se dá buď vše přesně spočítat a nebo si čísla vymyslel nějaký ruský propagandista. To už je jedno – protože ruská dronová taktika na brigádní úrovni je zdrcující – ruské průzkumné drony slídí po Ukrajincích a velitelé on-line na odhalené Ukrajince ze všeho, co mají k dispozici.

Tyto důkazy ukazují na zoufalé postavení ukrajinské armády, která se při pohybu ve volném terénu vystavuje okamžitému ničení. Je proto zřejmé, že česká média by místo vyřvávání o bezhlavém ruském ostřelování civilních cílů, měla raději veřejnosti vysvětlovat, že Ukrajincům vzhledem k poměru sil nezbývá, než se zamaskovat ve městech. Všem by tak bylo ihned jasné, jakou statečnost musí ukrajinský voják projevit, jakmile se vydá do otevřeného terénu vzdorovat Rusům.

Hlavní úspěchy zatím Ukrajinci v boji proti Rusům zaznamenali v ničení jejich zásobovacích kolon a slabých kontrolních stanovišť rozmístěných podél ruských komunikačních tras. Bohužel pro Ukrajince, ruská armáda zareagovala (Jedná se o sekundární hrozbu, proto je ruská reakce zpožděná v čase, primární pro Rusy bylo vybojovat a obsadit vytyčené prostory v okolí cílových měst.) a zahájila, doprovázení konvojů Drony a střežení komunikačních tras Drony. (Automatické střežení těchto tras už také provádějí nové ruské miniaturní zabijácké drony Zemědělec, které Rusko v houfech  “rozprašuje” na ochranu kritických úseků svých zásobovacích linií – viz MiP-5) Podle analytických zpráv Ukrajinců i podle Cranny-Evanse se zdá, že toto ruské používání ochranných a proti-sabotážních dronů nese ovoce – ztráty ruských vozidel na komunikačních liniích byly nejvyšší v první týden války a od té doby počty ruských zničených vozidel trvale klesají. To svědčí o tom, že Rusové své komunikační linie zajistili, a možná i o tom, že ukrajinské “partyzánské” a “záškodnické” jednotky na obsazeném území ztratily svoji sílu a motivaci. Ruské zprávy dnes a denně přinášejí zprávy o hrdinství vojáků, kteří se při střežení těchto zásobovacích linií, a při pohybu po nich, dostali velmi často i do bojů se značnou Ukrajinskou přesilou. Je tedy jasné, že tento boj proti ruskému zásobování přepadovými akcemi se Ukrajincům zatím dařil. Nyní se uvidí, jak zapůsobí ruské drony, a zda je Rusko dokáže nasazovat na bojiště v dostatečném množství a po dostatečný čas.

Činnost ukrajinských dronů je dostatečně zmapovaná. Proto ve zkratce. Ukrajina používá zejména turecké drony Bayraktar, a Rusko poslední týden zaměřilo své přesné rakety na údery na možná místa výroby a údržby ukrajinských Dronů. Ukrajinská taktika – používat proti Rusům více ozbrojené, než průzkumné drony, je evidentní, a je způsobena nepropojením vojenských digitálních sítí napříč ukrajinskou armádou. Ta tak není schopná koordinovat okamžitou palbu raket a děl na cíle odhalené průzkumnými Drony stejně jako Rusové. Naopak úspěchy ozbrojených Dronů Bayraktar se zatím minimálně vyrovnaly úspěchům ruských ozbrojených Dronů Orion. Zřejmě se ovšem ukazuje, že Ukrajina nemá dostatečné kapacity nahrazovat ztracené a zničené drony Bayraktar. Pokud se tento vývoj potvrdí a Ukrajina neobdrží “pomoc” v této oblasti, bude to mít silný vliv na Ukrajinskou morálku a bojeschopnost.

Ruská Dronová strategie je komplexní a jedinou ruskou slabinou v této oblasti jsou zatím nízké počty nasazovaných ozbrojených dronů typu Orion – buď je Rusové drží v záloze proti NATO a nebo nejsou k dispozici v dostatečném množství. Vzhledem k tomu, že v druhosledových ruských jednotkách bylo zjištěno značné používání levných a zastaralých typů radiostanic (10-15 let technologické zpoždění, ale nová produkce), a při rozboru těchto trofejí bylo zjištěno, že jsou vybaveny “čínskými řídícími moduly”, je možné, že ačkoli Rusové dokáží i na tomto poli držet krok s USA v kvalitě – trofejní radiostanice a komunikační prostředky ruských úderných výsadkových komand vzbudily rozruch! – zřejmě tomu tak není v oblasti kvantity.

Podařilo se mi na oficiálním ruském vládním videu odhalit, že ruské palebné jednotky minometů, nejsou vybaveny balistickými počítači a digitálně propojeny na on-line síť, a tak používají pro řízení palby stará “grafická logaritmická pravítka”, které bude řada českých dělostřelců pamatovat ze své služby! (Viz video – čas 0.30) Minomety mají účinný palebný dosah okolo 6 km a jsou nejnižším stupněm ruského dělostřelectva. I tak to dokazuje, že Ruská vojenská digitalizace není všude přítomná.

Fantasmagorické zprávy přinesl německý bulvár BILD (v poslední době prožívá úplné záchvaty nekritické rusofobie). Podle Bildu Rusko nasadilo do bojů 200 000 vojáků a 10 až 16 tisíc už ztratilo. Ukrajina nasadila do bojů 500 000 vojáků a 2-14 000 už ztratila. Rusové ztratili 316 z 1000 nasazených tanků. Ukrajinci 79 z 2596! Rusové ztratili 536 ze 3000 obrněných vozidel. Ukrajinci 112 ze 12 000. BILD se evidentně zhlédl v Goebbelsově propagandě! Grafiku ztrát podle Bildu najdete zde! Podivné je, že obdobně situaci s Ruskými ztrátami zlehčuje i český vládní zmocněnec pro boj s dezinformacemi Klíma. US-Army předpokládá ruské ztráty 7-15 000. Rusko přiznalo 1300. Vzhledem k intenzitě ruské palebné a letecké převahy musí být ovšem ukrajinské ztráty děsivé, v případě, že ruské ztráty jsou 15 000. Denní ztráty 5-20 zabitých vojáků pravidelně už přes týden přiznává Doněck i Luhansk! Obě rebelské armády představují dohromady asi 30% ruských sil. (Adekvátně tomu, lze předpokládat, že množství zabitých Rusů by se mělo pohybovat v intervalu 1500-3000. Doneck i Luhansk jsou malé enklávy, kde se nedá množství ztrát příliš zatajovat – proto je na rozdíl od Ruska a Ukrajiny pravidelně zveřejňují)

Analýzu včerejšího dne na válčišti (Sice je zpracovaná hlavně na základě Ukrajinských tvrzení, ale na rozdíl od vítězných fanfár českého mainstreamu není fantasmagorická. ) najdete zde. Rusko nyní hlavně přeskupuje síly – předevčírem vytrubovaná ofenzíva od Izjumu ke Dněpru se (zatím) nekoná. Hlavní boj se přesunul do ideologické oblasti – samotný Bild přiznal autentičnost videa, na kterém příslušníci praporu Azov střílejí ruské zajatce! V Česku se videa vydávají za podvrh! Rozbor Bildu je velkolepý, nechal – videa prozkoumat několika znalci ruských a ukrajinských dialektů i odborníky na rozmístění jednotek a videa – výsledek – nejde o ruský podvrh! S praporem AZOV asi budou velké mediální potíže – velitelé Azova prý uprchli z obleženého Mariupolu, a Ukrajinci pro ně poslali vrtulník, aby je na domluveném místě naložil. Rusové komunikaci ukrajinské armády zřejmě dobře sledují, protože vrtulník sestřelili, ještě než doletěl na místo. Po pravdě – let vrtulníku do okolí Mariupolu může mít pouze dva účely – někoho zachránit a nebo na místo přepravit sebevražedné komando. Pilot vrtulníku byl v každém případě odvážný – věděl, že letí na sebevražednou misi. Další problém budou videa z Mariupolu, kterými brzy Rusové zaplaví sociální sítě – podle ruských vojenských zpráv – Čečenci slibovali pomstu všem Azovcům, protože v osvobozené škole našli brutálně umučenou dívku a nějaké “nacisticko-narkotické” doupě! Dívka prý měla na hrudi vypálený hákový kříž! Prý zase AZOV! Ukrajina udělala chybu, že tuto jednotku, které byly dokázány už před lety vraždy zajatců a podivný sklon k nacistické ideologii nerozpustila. Ta chyba se jí teď vrátí jako bumerang! Od Azova začali dnes brzy ráno dávat ruce pryč i na Seznamu – asi už četli zprávy o vraždění a mučení žen v Mariupolu!

Pak se nedivte, že vedení Číno-komunistů zveřejnilo včera na své hlavní propagandistické platformě tento vtip s otázkou “US support for neo-Nazi group?”

Nápis pod vtipem: AZOV regiment Zdroj vtipu.

MIP 5 Německý návod, jak rychle a spolehlivě poslat Fialu a Hegra do politického důchodu!

28 března, 2022/Kategorie: Blog /Vložil(a): Michael Svatoš

V německém Sársku se konaly zemské volby a dopadly oslnivě pro Sociální Demokracii! Ta doslova smetla všechny své politické protivníky a povládne v Sársku sama! Recept na drtivé vítězství SPD ( Vládní Zelení i FDP se ani nedostali do zemského sněmu! Pouze AfD a CDU!) byl prostý – naprosté vyloučení Ukrajinské otázky z kampaně s jedinou výjimkou – díky válce na Ukrajině neudržitelně stouply ceny energií a potravin v Německu, a to se musí okamžitě vyřešit, těmito 3 kroky: (1) Okamžitě srazit ceny energií dolů snížením daní a uvolněním zásob. (2) Zavést okamžité úlevy pro občany spotřebitele energií, a to zavedením dotací na vytápění a zvýšením dotací na cestování do práce! (3) Zabezpečení dodávek (levných) energií. Třeba i pomocí obnovitelných zdrojů. Ale v každém případě, tak aby Energo-šmejdi a Naftové koncerny přišly o své zisky!

(Foto: Kancléř Scholz a vítězka Sárských voleb Rehlinger!)

Zbavit se Fialy a Pirátů, tak bude v podzimních volbách v Česku snadné – jejich politika je přesným opakem Anke Rehlinger z SPD, která volby vyhrála ziskem 43,5% hlasů, před CDU s 28% a AfD s 6%! (Všichni ostatní z kola ven!)  Tento týden si Španělsko a Portugalsko vyjednaly v Bruselu, že obě země nemusí vázat cenu elektřiny na cenu plynu, tak jak to je Bruselem nařízeno v Česku a na Slovensku!  Obě země, tak svým občanům mohou zlevnit elektřinu!  Ačkoli jsme minulý týden varovali, že Fiala má letět místo do Kyjeva do Madridu, aby podobnou slevu pro Čechy zařídil – pan profesor se raději vypravil na Ukrajinu, aby si tam hrát na kadeta Bieglera ze Švejka! Nedivte se, že nás potom vymazali! Už zas slyším ten podzimní nářek Pražské kavárny, až bude bědovat, že se Babiš stal prezidentem! Jenže, když je politikou Pirátů a ODS kašlat na Čechy…..

(P.S) ČSSD a KSČM se tak mohou vrátit do hry – návod vyslala Anke Rehlinger brutálním vítězstvím 43,5%!  (+14% oproti posledním volbám!) Nepřestanou-li ODS, TOP-09, STAN a Piráti kašlat na Čechy – Sársko ukázalo, jak rychlá může být změna.

MIP 4 Ruská armáda 27.3. zahájila Druhou Ukrajinskou Ofenzívu.

27 března, 2022/Kategorie: Blog /Vložil(a): Michael Svatoš

Rusko dnes poprvé v dějinách lidstva nasadilo úplně novou zbraň! V rámci ničení Ukrajinských vojsk dnes Rusko nasadilo poprvé do boje stovky experimentálních bojových robotů-zabijáků s názvem “Zemědělec”. Tento ruský mini-robot “Zemědělec”  “Земледелие” má rozměry – výška 20cm, průměr trupu 7 až 9cm a řídí jej miniaturní čip. Ruský Zemědělec dokáže zlikvidovat každého člověka s neprůstřelnou vestou na 8m a bez vesty na 15m. Útok na člověka provádí Zemědělec z výšky 1-1,5m nad úrovní terénu. Zemědělec díky svým senzorům neútočí na zvířata, na malé děti,  ale pouze na dospělé lidi. Ruský Zemědělec nerozlišuje mezi vojákem a civilistou a zabíjí lidi od určité váhy a velikosti bez rozdílu. Ruský Zemědělec také existuje ve variantě útočící pouze na civilní, a nebo pouze na nákladní vozidla. Tato varianta má větší rozměry. Jediným způsobem jak zastavit vypuštěného Zemědělce, aby přestal vraždit, je deaktivovat ho pomocí šifrovaného signálu. Zemědělci jsou  Ruskem považováni za nejlevnější způsob, jak v budoucnosti  hromadně a efektivně zabíjet nepřátele bez vlastních ztrát. První jednotky Zemědělců byly do Ruské armády zařazeny teprve nedávno, a tak je zřejmé, že Rusko jich zatím může do bojů proti Ukrajincům nasadit pouze  tisíce. Výrobu Zemědělců pravděpodobně Rusko do čínských rukou nesvěří, takže Zemědělci nebudou zatím ještě několik let k dispozici v milionových rojích. Leč i k tomu brzy dojde! (Úplný technický popis Zemědělců, přineseme ve zvláštním článku.)

(Foto) Ruské pozemní rozmísťovací zařízení robotů Zemědělec. Zemědělci se také dají do cílové oblasti rozmisťovat letadly, drony a vrtulníky. Zemědělci se nad cílem vyrojí z raketové hlavice a jsou tak rozprášeni nad cílovou oblastí. Kolik zemědělců dokáže na cíl dopravit jedna raketa není veřejné, vzhledem k velikosti zemědělce zřejmě desítky až stovky.

(Foto) Ruské jednotky na E40.

27.března se ruská vojska dala opět do pohybu. Ruské jednotky po dobytí strategického města Izjum (23-26.3) a násilném překročení řeky Severní Doněc prolomila ukrajinskou obranu a nyní postupují  podél strategické dálnice E 40 směrem do týlu elitního uskupení ukrajinské armády východně od Dněpru. (Mapa oblasti bojů) Cílem východní kolony ruského útoku je město Slavjansk, ve kterém v roce 2014 ruský nacionalista Igor Strelkov zahájil Rebelii proti Ukrajině. Cílem střední kolony ruského útoku je strategické město Barvenkovo. Ovládnutím obou měst budou veškerá Ukrajinská vojska nasazená od roku 2014 proti Doněckým a Luhanským rebelům odříznuta od zásobování. Ukrajinské velení patrně pochopilo novou hrozbu dalšího obklíčení velké části svých vojsk a v průběhu dnešního dne nařídilo svým jednotkám, aby se přestala skrývat v opevněních prostorech a městech Kramatorsk a Slavjansk a vyrazila podél dálnice E 40 do protiútoku. Podle ruských vychloubačných hlášení se následně v oblasti rozpoutala krvavá řež ukrajinských jednotek, neboť klíčová komunikace E 40 vede podél západního břehu řeky Severní Doněc a  je v celé své délce mezi městy Izjum, Slavjansk a Kramatorsk v  dosahu ruského dělostřelectva rozmístěného na východním břehu řeky Severní Doněc. Může se tak opakovat Ukrajinská tragédie z Bitvy o Debalcevo (únor 2015), kdy ruské dělostřelectvo bez milosti zmasakrovalo ukrajinské jednotky obdobným způsobem. I Polskem je poměr ztrát z bitvy o Debalcevo přiznáván jako 1 Rus na 10 Ukrajinců! Ukrajinský generální štáb se k situaci kolem Izjumu staví už několik dní zdrženlivě, a pouze tvrdí, že Ukrajinské jednotky město Izjum dobyly zpět, a všechny Rusy, co včas neutekli, pozabíjely. Tento hlavolam protichůdných válečných komuniké se rozřeší tento týden. Jedna strana bude muset svá tvrzení odvolat. USA už před pár dny potvrdily dobytí Izjumu Rusy a vyjádřily obavy z rozpadu ukrajinské obrany v oblasti dolního a středního toku Dněpru. Ruské velení se dnes vychloubalo, že Ukrajinské jednotky v této oblasti rozprášilo a zahájilo jejich pronásledování do hloubky ukrajinského území, a oznámilo, že Ukrajinská vojska budou velmi brzy obklíčena východně od Dněpru a potom dělostřelectvem zničena!

MIP 3 Čína podporuje Rusko proti NATO. Oficiální vyjádření Číny 27.3.2022

27 března, 2022/Kategorie: Blog /Vložil(a): Michael Svatoš

Řada českých mainstreamových médií v minulých dnech šířila fámy, že Čína nebude podporovat v současném konfliktu o Ukrajinu Rusko, a že díky “příklonu Číny k politice USA a EU” se ruský režim rychle zhroutí a Putin válku prohraje. Dnes (27.3.) brzy ráno zveřejnila Čínská ambasáda v USA přesný přepis rozhovoru čínského velvyslance v USA. Velvyslanec  Qin Gang jednoznačně oznámil USA čínské stanoviskoKonflikt na Ukrajině je také důsledkem expanze NATO a ohrožování oprávněných bezpečnostních zájmů Ruska. Čína se nikdy nepodvolí nátlaku USA, aby přestala s Ruskem obchodovat a rozvíjet vztahy. Čína v případě, že bude USA (EU) potrestána (sankciována), za neomezení vztahů s Ruskem, přijme rozhodná a rázná opatření na ochranu svých zájmů.

Ukrajinské vedení, jak potvrdil Kyrylo Ševčenko, (Guvernér Ukrajinské národní banky), se snaží  všemi prostředky tuto Rusko-Čínskou spolupráci zhatit. Hlavní útok v tomto směru Ukrajina nyní vede proti čínským platebním kartám. Jak jsme předpokládali v posledních dílech našich pořadů – čínská státní platební karta China UnionPay, která je od zavedení sankcí masivně distribuována ruským občanům, je účinným prostředkem, jak obejít sankce platebních karet Visa a Mastercard. Kyrylo Ševčenko potvrdil, že Ukrajina požaduje sankcionovat platební kartu China UnionPay obdobným způsobem – a to zbavit ji platnosti ve “všech zemích světa” pro “všechny její ruské držitele”, pomocí vyloučení ze systému SWIFT.  Ukrajina tím opět, podle své hlavní obranné strategie, zatáhnout do konfliktu co nejvíce dalších zemí a eskalovat konflikt,  se snaží vyvinout účinný tlak na Ruskou ekonomiku, která sankce USA a EU ve spolupráci s Čínou, Indii a dalšími zeměmi účinně obchází.

Postoj USA k tomuto požadavku Ukrajiny  na eskalaci Ukrajinského konfliktu se zdá být odmítavým. Jako jasný příklad odmítavé politiky USA k eskalaci Ukrajinského konfliktu je možné uvést slavný Bidenův citát z Polska, ze soboty 26.3.2022 : Proboha, tento muž nemůže zůstat u moci. Ještě než Biden stihl nastoupit do svého letadla, aby z Polska odcestoval, z Bílého domu i dalších míst se ozvalo jednohlasné: Bidenův komentář neodráží americkou politikuOd Bidenových slov se distancoval nejen Bílý dům, ale i Richard Haass, prezident významné Rady USA pro zahraniční politiku. Z uvedeného jasně vyplývá, že Eskalace Ukrajinského konfliktu, podle požadavků Ukrajinského vedení, tak jak jí prosazují Petr Fiala (ODS), Jan Lipavský (Piráti) a Markéta Adamová-Pekarová (TOP-09) není v přímém zájmu USA!

Tento postoj je jasně čitelný v britském bulváru DailyMail – ten už celý týden upozadil zprávy o Ukrajinské válce a místo nich se zabýval neslavnou cestou následníka trůnu Villiama do Karibiku, která ukázala upadající prestiž Británie v zemích britského  CommonwealthuPřesně jak jsme předpověděli už před dvěma lety – Když ministr USA Mike Pompeo demonstrativně odletěl z Polska v den kulminace tehdejší běloruské krize a zamířil do Karibiku, aby tam vytvářel zázemí pro vznik skupiny států Karibiku, které by se přestaly přiklánět k Číně – není žádný zájem na eskalaci napětí s Ruskem, neboť hrozí odklon celé Jižní Ameriky, Afriky, a značné části Asie od prozápadní politiky východní orientaci.

Jakkoli je to hrozné realita ukazuje, že politika Ukrajinského vedení a některých evropských politiků (Česká vláda!) zaměřená na, co největší a nejdůslednější konfrontaci s Ruskem za každou cenu, je politikou, která vyhovuje hlavně čínským zájmům!

Jak jste se mohli přesvědčit, naše analýzy a předpovědi se v čase potvrzují. Bohužel. Ukrajinská krize má jediné možní řešení – mír! Je na politicích, aby místo eskalace, mír vyjednali!

 

MAP 1131 MIP 2 Velká Analýza Ukrajinského konfliktu! 26. března 2022 Díl První: Ekonomická katastrofa nevídaných rozměrů se řítí na Evropu!

zveřejněno: 26.3.2022 v 02.00 (Šiřte prosím) Analýza je i s odkazy k dispozici ke stažení ve formátu ODT k šíření zde: map1131_mip2.odt. Nebo je k dispozici i s odkazy zapracovanými do textu na našem novém portále michalapetr.com Ještě pár dní nebudou pořady. Na řešení pracujeme.

Čím později bude válečné běsnění ukončeno, tím děsivější cenu USA a EU za válku zaplatí!

Dánská premiérka Mette Frederiksen podle agentury AP oznámila, že Ukrajinští uprchlíci nesmí v Dánsku zůstat a integrovat se do Dánské společnosti – ale okamžitě, jakmile to bude možné, se musí vrátit na Ukrajinu! Ukrajinci nyní získávají v Dánsku povolení k pobytu, práci a přístup ke zdravotnictví na pouhé 2 roky! Jde jen o malý příklad toho, jak je Evropská Unie nyní rozdělená v záležitosti Ukrajiny. A to nejhorší nás teprve čeká.

Manolis Androulakis poslední diplomat EU, který se 21. března 2022 vrátil z Mariupolu, oznámil, že město bylo totálně zničeno. Obnova jediného zničeného města na Ukrajině – Mariupolu (400 000 obyvatel) bude stát nejméně 13 miliard USD (210 000 000 CZK).

Výpočet: 1 m2 bytu v Cherson nebo Lvov (Ukrajina) stál před válkou 24 000 CZK za m2. Byt v Ostravě (Česko) nejméně 36 000 za m2. Výstavba 70 000 bytů o 60m2 v Mariupolu bude stát 100 miliard. Odklizení trosek 20 miliard. Výstavba infrastruktury 50 miliard. Výstavba zničených továren a úřadů 100 miliard. 10-20% bude míra korupce. Součet 270 miliard CZK (13 miliard USD)

USA posílají celému světu pomoc v roční hodnotě 47 miliard USD. Pomoc je často v potravinách, službách, zbraních – nejedná se tedy výlučně o finanční pomoc. Tuto pomoc světu USA nemohou z 25% (13 miliard) přesměrovat na Ukrajinu protože rozvojový svět by umřel hlady a spousta režimů nakloněných západní demokracii by se zhroutila! Zničený Mariupol je jen jediné zničené město na Ukrajině! Přičtěte Charkov – podle Ukrajinského velvyslance v Česku je zničen, jako od nacistů v letech 41-43, a další města, mosty, silnice, vodárny, potrubí pro rozvod tepla…a nedopočítáte se!

Poradce ukrajinské vlády Oleg Ustenko, už 10. března! Oznámil agentuře Reuters, že byl ve válce zatím zničen Ukrajinský majetek za 100 miliard USD! Dnes tedy už nejméně 300 miliard USD (26.3), ale jak tvrdí západní média, Putin každým dnem ničí města zběsileji – takže 400 miliard USD dnes?

GDP EU je asi 17 bilionů USD. 2,35% veškeré výroby a služeb EU před zdaněním a před odvody na důchodové, sociální a zdravotní fondy by tak musely být přesměrovány na Ukrajinu, aby s vzpamatovala. To je nereálné. Veškeré vojenské výdaje všech zemí EU na armády a zbrojení představují 198 miliard EUR ,a státy se hádají o každé navýšení o pár miliard! Celkové příjmy celého rozpočtu EU celého Bruselu činí na roky 2021-2027 jen1087 miliard EUR! Celý Marshallův plán obnovy Evropy po druhé světové válce činil jen 13 miliard USD (současná přepočtená hodnota 115 miliard USD), ale tedy se bavíme o možná 1 bilionu USD válečných škod, které bude třeba nahradit! (To je celý rozpočet EU na 6 let, a z něj jde také pomoc desítek miliard, do světa, k zemědělcům, na Green Deal, Česku, Slovensku, na elektromobilitu a neziskovkám!).

Poválečná obnova Charkova trvala SSSR 10 let! (70% města zničeno, 30 000 popraveno, 80 000 umřelo hlady, 120 000 odvlečeno do Německa na otrocké práce, 15 000 Židů vyhlazeno okamžitě po dobytí! Pan Ukrajinský velvyslanec to v ČT u Moravce s přirovnáním horší je řádění Putina v Charkově než řádění Hitlera v Charkově zřejmě trochu přehnal. Tedy Doufám! Smutné je, že pokud jsem něco nepřehlédl, tak prezidentský kandidát Petr Pavel k těmto srovnáváním Putina s Hitlerem mlčel! Inu kandidát! Putin má do Hitlera zatím ještě daleko! Buďme rádi!)

Poválečná obnova Německa trvala do roku 50 (životní úroveň se vyrovnala předválečné životní úrovni) až 55 (Německo přestalo být závislé na specifické kotaci Německé Marky na USD – Německá poválečná obnova je dána tzv. korejským válečným boomem ekonomiky a skutečností, že Německo využívalo výhod jednotného evropského trhu a jeho platební prostředek byl pevně fixován na USD v poměru 1 USD = 4,5 marky! Tím Německo získalo značné konkurenční výhody! Velmi zkráceně! Nicméně i tak obnova trvala 10 let!)

Současné USA už nejsou USA roku 1945, ale jsou ekonomicky zle tísněny asijskými obry Čínou, Indií a dalšími zeměmi! EU je svázána energeticky s Ruskem a má pouze na příštích 5 let tyto možnosti – odběr ruských energií a nebo krach evropské ekonomiky a zemědělství. 5 let je doba, kterou potrvá výstavba infrastruktury, která umožní obejít se bez ruských energií a surovin! Ekonomiky EU tak může projít ještě větším kolapsem než ekonomika Ukrajiny! Bez energií nejsou hnojiva a energie pro průmysl!

Obnova Ukrajiny bude potřebovat – OCEL – a ta se dováží do EU z Ukrajiny, Indie, Číny a Ruska! Otázkou bude cement, hnojiva …..a pracovní síly – už vidím miliony Ukrajinců, kteří nalezli bezpečí a důstojný život v EU, aby dobrovolně zamířili na Ukrajinu, aby tam za mizivý plat obnovovali válkou zničenou zemi! EU pokud „ztratí ruské energie“ nebude 5 let potřebovat masy dělníků, protože ti bez energií nic nevyrobí….tím se zhroutí, už tak napnuté financování řady států EU a populisté (Babiš!) napříč Evropou získají politická kormidla – a obrátí je k Rusku a k Číně – a nebo v EU zasáhnou generálové a nastane vláda nových Pinochetů!

Z prodlužování této války nekouká pro svět vůbec nic dobrého! Ekonomicky válku EU i USA neutáhnou, bez rapidního snížení financí pro úřednictvo a neziskovčictvo všeho druhu! Jenže ruské energie se nenahradí dřív než za 5 let – viz naše předchozí články a díly – odkazy na www michalapetr.cz.

Zpět k Dánské premiérce – Kam tedy s Ukrajinskými uprchlíky za dva-tři roky! Zpět na zničenou Ukrajinu! Utopisticky už vidím, jak dánští policisté chytají Ukrajince, aby je vybydlovali do Putinem zničených domů, aby tam zase dřeli jako nádeníci – leč, scénář bez Putinových energií může znamenat, že Ukrajinci z EU prchnou, až uvidí, co se tu může dít!

Válka na Ukrajině nemá řešení, než špatná řešení! Nejlepším ze špatných řešení je domluvit se s Putinem, aby Ukrajina zůstala relativně celá, nezničená a politicky a vojensky zabezpečená paktem USA-Rusko! Pakty USA Rusko zabezpečili EU mír do roku 199?.

Georg Soros na své platformě zveřejnil nekrolog Albrightové – končí slovy – vejde do dějin pouze proto, co neudělala – nedokázala jako ministryně zahraničí USA zapojit Rusko a Čínu do našeho světa – když už tohle zveřejnil Soros – je jasné, že to co probíhá nyní na Ukrajině bude mít dalekosáhlé důsledky, před kterými lidé jako profesor Fiala strkají hlavu do písku, jako pštrosi!

V příštích dílech přineseme analýzu vojenské strategie Ruska na bojišti (26-27.3) a analýzu nového spojenectví Indie-Čína-Rusko (+ desítky dalších zemí) proti USA a EU! Už v roce 2020 v únoru jsme varovali, že noční můra dvojice Trump - Pompeo je právě toto spojenectví! EU se jim tehdy smála – dnes si diplomaté těchto zemí tisknou nadšeně ruce a plánují pád USD! To je ovšem i pád EU a Vás, bez ohledu na to jestli jste Ovčan, Rusofil, a nebo jen nezúčastněný pozorovatel.

(Analýza nepočítá s tím, že by Rusko válku prohrálo a bylo donuceno zaplatit válečné reparace – tomu podle nás zabrání dva scénáře – vstup Číny (a Indie?) do konfliktu na straně Ruska a nebo (hrozba) jaderná eskalace konfliktu ze strany Ruska. I návrat k předválečnému stavu bude ekonomická katastrofa pro EU i USA, ze které budou těžit hlavně Čína a Indie a další rozvojové země)

Prosím šiřte tuto naši analýzu! Je k dispozici volně! Odkazy k dnešní analýze – stačí v dokumentu ODT zmáčknout Ctrl a myš současně a najet na odkaz a budete přesměrováni! Kdo nemá počítač a mobil neumí tento text otevřít další stejný článek je na michalapetr.com viz odkaz nahoře - http://michalapetr.cz/doku.php

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.