Čtvrtek, 25. dubna

Marrakéšský paradox aneb děsivá porážka Rusko Čínského švába Zemana.

burden 11.12.2018

V politice se děje mnohé, čemu doopravdy nerozumím. Kdykoli Zeman naváže jakékoli vztahy či smlouvy s Ruskem či Čínou, je Pražskou kavárnou ihned obviněn z vlastizrady, z toho, že podporuje totalitní režimy, že zpochybňuje naši demokratickou orientaci a příslušnost k vyspělému světu.

Při jednání o globální migraci v Marrakéši se státy světa rozdělily do dvou skupin. Jedna z nich, která obsahuje státy jako Rusko, Čína a diktátorské režimy v Africe i jinde dokument podpořila. Menšina států jako USA, Rakousko, Austrálie, Izrael, Polsko, Maďarsko a několik dalších pakt odmítly.

Člověk by řekl, že představitelé kavárny, jako jsou kněz Halík, kníže Schwartzenberg, Bělobrádek, Telička a další budou radostí tančit v ulicích a volat: „KONEČNĚ ten Rusko Čínský šváb Zeman prohrál a my jsme na stejné straně barikády jako naši západní spojenci vyspělých demokracií USA, Austrálie, Rakouska a na opačné straně barikády jako Rusko, Čína a totalitní režimy.“

Nic takového se kupodivu nestalo. Pražská kavárna z důvodů pro mne nepochopitelných a neuchopitelných otočila o 180 stupňů a běduje, že jsme se nepřidali na stranu Rusů, Číňanů a dalších totalitních států.

Rozumíte tomu? Já ne.

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.