Čtvrtek, 28. března

Jsou Trump, Putin, Zeman rasisté?

Slovan 17.7.2018

Tak tohle je velmi zajímavá a v Praze neprávem opomíjená zpráva.

Národnostní zákon: Izrael je na cestě k čistě židovským společenstvím

 

Takzvaný „národnostní zákon“, který má být v nadcházejících týdnech schválen v izraelském Knessetu, se postaral o rozruch a neshody mezi EU a Izraelem. Poté, co ho kritizoval velvyslanec EU Emanuele Giaufret, si ho Izrael předvolal.

Izrael si chce předvolat velvyslance EU Emanuele Giaufreta, aby ho pokáral, protože ten podle informací médií kritizoval rasistické tendence v plánovaném „národnostním zákoně".

Giaufret měl říci poslankyni vládní strany Likud, že zákon „zavání rasismem" a mohl by poškodit mezinárodní obraz Izraele, informovala izraelská média. 

Izrael se tímto zákonem distancuje od akceptovaných norem demokracie. Zákon je obzvláště diskriminační vůči arabským Izraelcům, kteří tvoří 20 % izraelské společnosti.

Takzvaný „národnostní zákon" mimo jiné předpokládá, že města a obce budou moci být vylučovány na základě jejich víry.

Před tímto paragrafem varoval i sám prezident země Reuven Rivlin.

 

Tak tohle je velmi zajímavá a v Praze neprávem opomíjená zpráva, která mě přinutila k zamyšlení a napsámi tohoto článku a k úvaze jak na tohle zareguje ČT, pražská kavárna, zda se v praze neuspořádá demonstrace k odstranění rasistického režimu v Izraeli, myslím že teď na ty protiizraelské demonstrace je velice příhodná doba a EU by na takovou akci určitě přispělo nějakou částkou. 

https://cz.sputniknews.com/svet/201807157716047-izrael-zakon-cesta-zid/

Pro odpůrce Sputnoku je zde jiný zdroj:

Nový zákon: Izrael jako stát Židů. Vyloučeno sebeurčení Palestinců

Izraelská vláda připravila uzákonění Izraele jako státu Židů (ilustrační foto).

23.11.2014 18:50

Izraelská vláda vypracovala návrhy na uzákonění statusu Izraele jako státu Židů. Kvůli vnitřním sporům ale kabinet schválil několik různých verzí zákona. Kritici legislativy poukazují na to, že by mohl podkopat demokratické základy státu a omezit práva arabské menšiny.

Premiér Benjamin Netanjahu, který takový zákon slíbil voličům, prohlásil, že legislativa bude garantovat rovnost všech občanů Izraele. Izraelský generální prokurátor, který dohlíží na izraelský právní systém, naopak varoval před tím, aby židovské hodnoty založené na náboženství a historii stály v zákonodárství a soudnictví nad demokratickými principy. Proti návrhům hlasovalo sedm centristických ministrů, ti ale byli přehlasování.

https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/novy-zakon-izrael-jako-stat-zidu-vylouceno-sebeurceni-palestincu_325061.html

Ruská Židovská autonomní oblast zve k přesídlení evropské Židy

Moskva - Gubernátor ruské Židovské autonomní oblasti dnes pozval do Ruska evropské Židy, kteří jsou vystaveni antisemitismu. Alexandr Levintal tak reagoval na úterní schůzku prezidenta Vladimira Putina s vedením Evropského židovského kongresu (EJC) v Moskvě, při němž Putin hovořil o rostoucí vlně antisemitismu v Evropě.

20.1.2016 

https://www.denik.cz/ze_sveta/ruska-zidovska-autonomni-oblast-zve-k-presidleni-evropske-zidy-20160120.html

 

 

 

 
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.