Sobota, 27. dubna

Dite do hospody (ne)patri

Pan Pravda 5.8.2018

Je nedele, 10:58, pred jednou restauraci pro stredni tridu na prazske periferii se trepe notor, vedle ktereho vesele poskakuje 30 mesicni syn. Servirka predcasne otvira, a zatimco vycepak toci trpicimu fotrovi vyprostovaka, malej vbiha za bar, aby si s nim placnul. Pak obiha vycep a velmi opatrne z nej bere natocenej pulitr, kterej laskyplne postavi pred tatinka. Pak vybiha za servirkou a davaj si hubana. Cau Kubo! Zari sympaticka prsatka a dostava druhou. Do te doby vse probehlo bez jedineho slova, vsichni se znaji a vedi, co je treba. Kuba dostava malinovku s brckem, kterou okamzite shodi. Vubec nic se nedeje, uklidnuje mladou neuplnou rodinu obsluha. Presadi hosty k vedlejsimu stolu a peclive vytre. Chlapecek si uvedomuje vinu, place a na uteseni dostava druhou limcu na ucet podniku.

Prichazi prvni stamgasti a Kuba spousti svou kazdodenni hru na zebraka. Vodi za ruku nahodne vybrane hosty do nedaleke vietnamske vecerky a necha si kupovat dary. Je skromny, prvni strejda kupuje Brumika, druhy Kinder Bueno a treri prinasi Frisco. Ten maly myslel na tatinka, tleska cela hospoda. Kuba obiha sve fanousky a placa si s nima. V telce hraje Ocko, mladej privadi za ruku servirku pred obrazovku a tancujou. Postupne nataha na parket vsechny hosty, kam se na jeho kreace hrabe Travolta.

Tatinek si uziva chvilku klidu a nonverbalne si objednava zelenou. Obsluha prinasi z tajneho detskeho koutku hracky, ktere mrnouse s pomoci strycku a tet zabavi na dalsi hodinu. Fotrik je zvyklej bejt centrem pozornosti, ale dneska rad prenechal hlavni roli mladymu. Je ale cas odejit. Kubik si placa se vsema chlapama a liba zeny. Prijd zase Kubicku, louci se vsichni.

Je to tak, do hospody s uzasnou obsluhou a bezvadnejma hostama takovy fajn dite patri.

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.