Pátek, 29. března

Další záhada Měsíce

Karel 28.1.2019

Máme zdroje informací, kterým se dá (většinou) věřit. Mezi takové by mělo patřit i 100+1. V jednom článku se však dokonale předvedli. Takovým způsobem, že záhadologové zblednou závistí.

Tento kamínek má vážit necelé 2 g a má to být žula. Jak se již malá děcka učí, složení by bylo křemen, živec, slída. Jednotlivé minerály by byly dost velké, v uvedené váze by se na tom zlomku vyskytovat tak jeden, maximálně 2. Na snímku je však něco, co silně připomíná kus bláta. Prostě směs celkem nepravidelných kamínků slepených nějakým bahnem.

Tož tedy upravit fotku, zvýšit kontrast a skutečně – žula to není. Tak tedy další krok – k originálním fotkám. Tam už lze s popisem souhlasit – brekcie (směs hornin slepená dohromady po dopadu meteoritu).

Pokud srovnáme informace a odstraníme vše přebytečné, zjistíme, že se podle fotografií jedná o vzorek stejného čísla. Kdo má tedy pravdu?

zdroj

100+1 - mise Apollo 14 (obr. Apollo16), rok 1971,

váha 1,8 g hornina žula, č.vzorku  61016

Zdroj

Wikiwand - mise Apollo 16, rok 1972

váha 11,7 kg, hornina anortozitová brekcie. č.vzorku  61016

Navíc 100+1 informuje, že byl kámen vyvržen ze Země po dopadu meteoritu, dopadl na Měsíc a odtud byl přivezen zpět na Zemi. Sakra - něco podobného jsem tu psal už dávno: http://www.diskutujme.com/clanek/zahadny-mesic-2117-b4g

 

Zdroje:

https://www.stoplusjednicka.cz/kamen-dovezeny-astronauty-z-mesice-zrejme-pochazi-ze-zeme?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

http://www.wikiwand.com/en/Big_Muley

 

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.