Čtvrtek, 28. března

Co je zde na zvracení? Taková malá soutěžní otázečka.

Xenomorph 23.8.2018

Mohlo se to sem dát jako nové téma, ale to bych už neměl tu jednoduchou možnost v článku provádět úpravy i po jeho zveřejnění. Ale protože chci nakonec doplnit správné řešení soutěže, je z toho uživatelský článek.

Tedy soutěž to bude jednoduchá: Shlédnete dva klipy z Youtubu a pokusíte se přijít na to, co a na kterém z těch dvou klipů je špatně. Trošku se omlouvám fanouškům jiných hudebních žánrů, snad jim tento hudební styl nezpůsobí pupínky.

V roce 1987 poprvé zazněl diskotékový hit Sabriny Boys (schválně jsem si vybral oficiální verzi)...

...a po třiceti letech (klip vložen v září 2016) jakési remake původního hitu s Markétou Procházkovou.

(U druhého klipu je i hodnocení poroty. To si můžete poslechnout také, ale do naší soutěže to nepatří, nám jde jen o klip samotný.)

Jak vidíte (a sami si můžete poslechnout), nechci po vás nic světoborného. Jen srovnat co vznikalo před třiceti lety s tím, co vzniká dnes. A ještě něco: pro výherce (nebo možná více výherců) není určena žádná cena. Zkrátka mne nic jiného než pochvala vítěze na tomto fóru nenapadla. Ale to můžeme změnit. Stejně jako pokračování tohoto typu soutěže v případě zájmu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak se sešla spousta odpovědí, většinou se správnými postřehy.

Ale odpověď, kterou jsem chtěl slyšet (co skutečně je ke zvracení), je v klipu s Markétou Procházkovou ten fakt, že z osmi tanečníků křoví (devátou tanečnicí je sama zpěvačka) jsou rovnou tři kousky z jiného etnika nežli středoevropského. Jakoby nestačila ta latinos (nebo cikánka) ve žlutých plavkách, z důvodů diverzity nebo etnického narovnání prostředí museli přidat ještě další dva kousky africké provenience.

Zatímco v originálním klipu (který evokuje genia loci jižních destinací) se nenachází žádný!

Přičemž jejich zastoupení v současné české populaci je - alespoň prozatím - mizivé (na rozdíl od stavu v USA). V této nenáhodné, ale záměrné propagaci shledávám skutečně důvod ke zvracení nad úpadkem evropské civilizace, českou kotlinu z toho nevyjímaje. Velmi smutné.
Ještě jedna otázka: Existuje řešení nebo cesta z tohoto trendu? Jak se mohou normální lidé bránit? Co myslíte?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://www.youtube.com/watch?v=KpZpvo4rQAE (Sabrina Boys)

https://www.youtube.com/watch?v=0B39ABnn7qM (Markéta Procházková Boys)

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.