Středa, 24. dubna

ISCHIA - AVANTI

Pink Panther 26.1.2019

Výsledek obrázku pro nebožtíci přejí lásce trotta

"Po naší bahenní koupeli Vám zaručuji kyselost dvacetiletého muže"

(Pravil Carlucci)

  Kdo by neznal film "Avanti" ( Nebožtíci přejí lásce), kde nerudný a suchopárný Wendel Ambruster juniór statečně odolává půvabům slečny Pamely Piggotové na nádherném, italském ostrově Ischia, vše za dozoru ochotného Carla Carlucciho.

  Už dlouho se snažím přemluvit kamaráda, aby o Ischii napsal článeček, protože on tam se svou paní jezdí každý druhý rok na dovolenou. A protože se mi to nedaří, napíšu článeček za něj, jako novinář, kterému se se zážitky svěřil a s použitím jeho fotek, které budu pochopitelně prokládat  záběry z filmu.

Tak si pusťte muziku z toho filmu a ponořte se do čtení :

https://www.youtube.com/watch?v=6Pnr1-p6GzA

  Na Ischii se dostanete s nějakou cestovkou letecky, nebo autobusem. Je to jedno, stejně skončíte na trajektu od Neapole který Vás doveze do přístavu na Ischii, kde bude čekat mikrobusek do hotelu. Přesně jako čekal na Wendela a Pamelu .

  Co bych ale asi měl předeslat, než začnu s líčením detailů. Kamarád i s paní oba říkají, že na Ischii je jako ve filmu. Azurové moře, krásné slunce, nádherný relax v hotelích z nichž každý má svůj vlastní termální pramen. Naproti se rýsuje Capri, ale tam je narváno túristů hlava na hlavě, kdežto na Ischii je prý příjemně poloprázdno.

 

Přístav a městečko Pozzuoli. Odtud Vás odveze trajekt na Ischii

Výsledek obrázku pro avanti movie ischia

"Pojíme pasty,hodně parmezánu, pak sklenku vína, pomilujeme se...……… A co děláte večer ? No - to se vracíme k manželkám...…" 

 

 

Výsledek obrázku pro avanti movie ischia

  Na Ischii se dostanete s nějakou cestovkou letecky, nebo autobusem. Je to jedno, stejně skončíte na trajektu od Neapole který Vás doveze do přístavu na Ischii, kde bude čekat mikrobusek do hotelu. Přesně jako čekal na Wendela a Pamelu .Související obrázek

Hotel z filmu se bohužel na Ischii nenalézá. To je jediná chybička, tenhle hotel se nalézá v blízké Neapoli...….

 

DSCF4455.jpg?ver=0

Jak už jsem psal , každý hotel má svůj vlastní termální pramen, což je dáno tím, že ostrov je součástí vulkanologické oblasti Marmarského moře , do níž spadá i nedaleký Vesuv. Ne ten se pořádají výlety v ceně zájezdu. V hotelu, kam kamarád jezdí a který doporučuje se bazén s vodou z termálního pramene každý večer vypouští a ráno se napouští znovu. Hotel MAREMONTI se vyznačuje hlavně tím, že má českou majitelku a domluví se tam tedy i ten, kdo jinak nekvákne ani "bon giorno" a "arivederci"

 

Související obrázek

Iinterier filmového hotelu se natáčel v Neapoli, ale uznáte, že ani v originále rozhodně nevypadá špatně

Související obrázek

 

  Jedna úikantnost. Při příjezdu majitelka upozorňuje s omluvou, že voda z kohoutku je pitná, ale není dobrá. Proto se k jídlu servíruje automaticky nějaká dobrá voda v lahvi. No samozřejmě když se na konci platilo, tak se nějaká baba hádala, že si nic neobjednávala a že nic platit nebude, protože si nic neobjednala a že pila vodu z kohoutku (ale servírovanou vypila taky) . (Nešlo o závratnou sumu, za celý pobyt vychlastala vody asi za 12 EUR). No tak jí hoteliérka poděkovala a odpustila jí to . Já než se s babou dohadoval bych to udělal taky...….

 

  Koupání je na Ischii krásné, to z filmu si necháme až na konec. Jak už jsem psal, téměř každý z hotelů má svůj vlastní bazém, termální vodou. Těch teplých pramenů je tam tolik a tak výživné, že tou teplou vodou hotely i vytápí.

  Kromě toho je na ostrově asi dvacet nezávislých bazénů (koupališť) , každé s jinou teplotou a složením vody. Takže i nejnáročnější plavec si nakonec vybere něco podle svého gusta .

 

 

 

 

 A asi bychom se měli také trochu podívat po přírodních sceneriích ostrova. Ve filmu se občas mihly i když nepřevládaly, což je škoda. Na prvním obrázku stojí Pamela s Wendelem a Carluccim před "horou" Monte Ischia, nápaditě pojmenovanou jako "Ischijská hora"Výsledek obrázku pro nebožtíci přejí lásce

 

Aragonský hrad

La fungha  (houba). Krásný útvar  u vjezdu do přístavu

Úpatí Monte. Hotýlky a chudé chatrče nemajetných římanů…..

 

Jsou chvíle, kdy se doprava na Ischii zcela zastaví. To je třeba tady, ráno mezi půl osmou a půl devátou. Mamky vezou děti do školy a v těch úzkých, středověkých huličkách se prostě neprojede. Tak prostě všichni zastaví, dají si cigáro a čekají až se to rozjede. A všechno v klidu.

 

 

Zahrada sukulentů

 

  Mým přátelům se nepodařilo najít tu zatáčku, odkud se zřítilo auto Armbrustra seniora s maminkou Pamely Pigotové do vinice bratří TrottůVýsledek obrázku pro avanti trota brothers

To je Alessandro Trotta, Armando Trotta, Alfonso Trotta, Adolfo Trotta. Aloiso Trotta….to je otec Trotta a tady dědeček Trotta…..

To není Ježíš, ale Jan Křtitel.....

To není kostel, ale sídlo "bandiera rossa", místní pobočky bolševíků

Kostel. Napadlo, mne že vypadá spíš jako pevnost a dal by se dobře bránit.

Jedna hezká momentka a v pozadí vykukuje Aragonský hrad

A zase trošku ze zájezdu

  Kromě jídla v hotelec je na Ischii samozřejmě nespočet restaurací, tratorií. Moji kamarádi si oblíbili tratorii U Pepého, kde se jim prostě líbí. Hned napoprvé tam způsobili rozruch, když Pepé začal hrít na kytáru a naši se statečně připojili a zpívali s ním Ó solemio a Santa Lucia, samozřejmě v češtině. Pépé i ostatní byli u vytržení, že češi znají nějakou italskou písničku a dokonce že na ní mají udělaná slova ve svém vlastním jazyku, jenž zní jako krční nemoc.

Sám Pepé  zpívá s kytarou

 

U Pépého se pořádají i společenské akce. Kamarádi vzpomínají na "rybí večer", kdy je od ryb a všemožných mořských potfor na stole všechno.

Mimojiné, přestože králíka neradi, tak na "králíka po Ischijsku" vzpomínají s velkými poklonami. Prý se tam králici pěstují ve zvláštním jamách (ne kotcích) , kde jsouvysazeny jenom byliny a ti králícicelý život žerou jenom ten tymián a bazalku a jejich maso chutná po těch bylinkách . Prý je to veliká laskomina.

 

A zase k pamětihodnostem

Tak tohle je pohled na okružní silnici, která jak patrno z názvu vede kolem celého ostrova. Na ní jezdí obě dvě autobusové linky, které na ostrově funghují.Jedna se nazývá "CIRCULATO" a jede kolem ostrova po směru hodinových ručiček. Druhá se nazývá "RECIRCULATO" a má úplně stejnou trasu, ovšem jak dá rozum PROTI směru hodinových ručiček.

  Možná by Vás zajímalo, odkud je tato fotografie fotografována. Je to velmi známé místo i pro Vás a tak Vám napovím jinou fotografií :

vlcsnap-00011-2.jpg

Uhodli ? No samozřejmě ! Je to to místo, které se otevírá až ve čtyři hodiny…..městská márnice.Ty květiny jsou trombonccini.  Ve skutečnosti je to námořnický kostelíček, kam po každém námořním neštěstí nosí pozůstalí modely lodiček.....

Výsledek obrázku pro movie ischia márnice

  A sem přijíždí ten na svém skútru "il prossettore", aby přidělil na červené, zelené a bílé listiny razítka. Červené se odešlou do Říma Neapole, kvůli vývoznímu povolení.červené dostane doktor Gallupo, že nejsou žádné přenosné choroby.bílé listiny samozřejmě zůstávají na Ischii……to dá rozum.

 

 

Takhle vypadá studené prostředí městské márnice ve filmu......

…..a takhle skutečně

Povšimněte si těch lodiček na ampérech....

A teď - můj kamarád Bear64 říká : "Já to viděl 4x, protože tam byly KOZY. Úsudek desetiletého chlapce a jeho vzpomínek na dětství.rofl Já to měl taky tak !

  A tak jsme si na závěr nechali dvě lachtaní mláďata:Související obrázek

Tady je ta skála:

A jakoby náhodou za ní opět jedel oď s italskými lodníky, kteří asi od doby natáční filmu šmírují, jestli se tam zase nevyprsí Pamela

A na závěr si necháme...…...asi beze slov

 

Jack Lemmon & Juliet Mills in 'Avanti'

 

  Co říci závěrem ? Jsem se svojí přiměřenou kyselostí navýsost spokojen, ale pomyšlení na kyselost dvacetiletého muže...….

Váš Pink v zastoupení Vlasty a Jolany

P.S. Tak račte připoutat Vaše cigarety a uhasit Vaše pásy - a zítra letíme rofl

 

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s ukládáním cookies ve Vašem prohlížeči.